Boende

Hemavans Högfjällshotell ligger mitt i backen och har 191 bäddar fördelat på 78 hotellrum mitt i Hemavan. OBS! Mellan perioden 4e maj till 26e december ingår inte frukost, tillgång till kylskåp och micro finns.

Guldbollen – Nyrenoverat boende

Lägenhet på två våningar

Landmärket Guldbollen är en helrenoverad lägenhet i två våningar; en rumsvåning med 5 rum, boende för totalt 14 personer. Den översta våningen är inredd med bastu och bubbelpool samt ett stort allrum med kök och sittplatser, allt med utsikt över Hemavans vackra fjällvärld. Det kallar vi boende med guldkant!

Hotell – Rumstyper

Enkelrum med överslaf

Dessa rum passar bäst som enkelrum även om det går att sova två personer. Rummen har en enkelsäng och en pullmanbädd (nedfällbar överslaf). Samtliga rum har dusch och toalett. Frukost och linne ingår. I dessa rum finns ingen tv. Från och med 4e maj ingår ej frukost, men tillgång till kylskåp finns.

 

Dubbelrum

I dubbelrummen är det en dubbelsäng för två personer. Här finns inga möjligheter till extrabäddar. Frukost och linne ingår, liksom WiFi. Från och med 4e maj ingår ej frukost, men tillgång till kylskåp finns.

 

flerbaddsrum

Trebäddsrum

I flerbäddsrummen kan man bo tre personer. Samtliga rum har badrum, toalett och dusch. Frukost och linne ingår liksom WiFi. Från och med 4e maj ingår ej frukost, men tillgång till kylskåp finns.

 

Familjerum

I flerbäddsrummen kan man bo fyra personer. De flesta har en delbar dubbelsäng och en bäddsoffa där man kan bädda för två. Familjerummen finns både på Hotellet och på Kongsgården. Samtliga rum har badrum med toalett och dusch. Frukost och linne ingår liksom WiFi. Från och med 4e maj ingår ej frukost, men tillgång till kylskåp finns.

 

Skidhyra

Du kan boka dina skidor i förväg via vår onlinebokning och om du vill hyra på plats så finns Fjällparken ca 200 meter från hotellet. Uthyrning finns också i Centrumhuset nedanför Hotellbacken och vid Solkatten.

Mer information hittar du här!

Skidpass

Skidpass kan man förboka online så att de finns att hämta vid incheckning på hotellet. Om du önskar köpa på plats så är det försäljning vid Fjällparken ca 200 meter från hotellet, i Centrumhuset och vid Solkatten.

Mer information hittar du här!

Vanliga frågor

När får man checka in?
Vi garanterar incheckning senast kl 15.00, men om rummet är klart så får man självklart checka in tidigare.
När skall man checka ut?
Senast kl 11.00 men efter överenskommelse med receptionspersonalen kan man får senare utcheckning mot en mindre avgift.
Finns det Wi-Fi på hotellet?
Fritt Wi-Fi finns på hela hotellet
Får man ha husdjur med sig?
Vi har några rum där det är tillåtet att ha med sig pälsdjur. Vänligen kontakta receptionen om detta.
Är det bemannat dygnet runt?
Nej. Receptionens öppettider är begränsade men det finns oftast någon restaurang öppen i huset där du kan få hjälp. Vi har även ett journummer om något akut händer.
Vad händer om jag ankommer efter receptionens stängning?
I dessa fall förbereder vi ett kuvert med nyckel och information. Brevet kommer då ligga på receptionsdisken.
Finns det motorvärmare?
Vi har ett antal motorvärmaruttag på parkeringen utanför hotellet. För att garantera en plats är det bästa att förboka i samband med rumsbokningen. Priset är 60 kr / dygn.

Vill du bo på bekvämt avstånd från pisten?

Boka boende här

Vi är ett kontantfritt hotell

Från och med december 2018 är du välkommen att betala med kort hos oss