Information om säkerhetsrutiner på våra hotell

Säkerheten för våra gäster och personalen första prioritet i alla lägen. För att visa respekt för varandra ber vi er ödmjukast om att fortsatt hålla lämpligt avstånd till andra sällskap, tvätta/sprita händerna samt inte besöka oss om du har sjukdomssymptom samt att följa de riktlinjer och regler som finns. Vår personal har direktiv om att stanna hemma vid minsta lilla symtom och därför vill vi även att du som gäst gör samma sak. Vi följer de direktiv som regeringen och Folkhälsomyndigheten går ut med och följer ständigt utvecklingen och anpassar våra rutiner efter det. I samråd med myndigheterna kommer vi kontinuerligt att bedöma behovet om att vidta andra åtgärder och informerar löpande på vår hemsida gällande detta. 

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och myndigheternas rekommendationer när det kommer till både gäster och personal. Vi följer ständigt utvecklingen och anpassar våra rutiner efter det.

Tips på saker du kan göra själv för att undvika att smittor sprids.

  • Tvätta händerna ofta, med tvål i varmt vatten. Ett bra komplement är även att använda handsprit.
  • Hosta och nysa i armvecken.
  • Hålla händerna borta från ögon, näsa, mun.
  • Undvik handkontakt med andra.
  • Håll rekommenderat avstånd från andra gäster.
  • Stanna hemma om du har symptom

Nya restriktioner fr.o.m. 12 januari

Regeringen har fattat beslut om nya restriktioner för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som börjar att gälla från och med den 12 januari. Vi kommer därmed att fortsatt hålla öppet men anpassar vår verksamhet efter rådande restriktioner:

  • Max åtta personer per sällskap
  • Minst 1 meter mellan sällskapen
  • Endast sittande gäster
  • Stängning senast kl 23.00

Vi kommer fortsatt att erbjuda after-ski och livemusik med sittande gäster och i enlighet med rådande restriktioner. Giltigt vaccinationsbevis och legitimation behöver visas upp vid entré.

Vaccinpass för evenemang

Myndigheterna har beslutat om införande av vaccinpass vid allmänna sammankomster och offentliga tillsällningar med fler än 50 deltagare inomhus. Det innebär att alla besökare över 18 år måste visa upp vaccinationsbevis och legitimation tillsammans med biljett vid insläpp till något av våra evenemang.

LADDA NER VACCINATIONSBEVIS HÄR
Vaccinationsbevis hämtar du via länkarna nedan och gäller under 180 dagar från det datum då du hämtar ut det. Den som inte har någon e-legitimation kan beställa ett vaccinationsbevis via en blankett på E-hälsomyndighetens webbplats.

 Ladda ner Vaccinationsbevis till mobilen eller för utskrift
 Beställ ditt Vaccinationsbevis här om du inte har en e-legitimation

UPPVISANDE AV VACCINATIONSBEVIS
Vaccinationsbeviset visar du i samband med insläpp till evenemanget. Förutom att visa upp din biljett i entrén så kommer du även att behöva visa upp ID-handling och ett vaccinationsbevis i din mobil eller i utskriven form. För att hanteringen skall gå så smidigt som möjligt vädjar vi att komma i god tid och ha era handlingar redo när det är er tur att visa upp dom vid insläpp.

Observera att det är ett vaccinationsbevis som krävs:
• Det skall vara för ett vaccin godkänt av EMA (European Medicin Agency).
• Man skall vara fullvaccinerad (det vill säga dos 2 av 2 eller 1 av 1 om det är Jansens vaccin).
• Det skall ha gått minst 14 dagar sedan sista dosen tagits (gäller inte dos 3).

Detta är inte giltigt som vaccinationsbevis:
• Du kan inte uppvisa ett testbevis på att du har lämnat ett negativt PCR-prov
• Du kan inte uppvisa ett tillfriskningsbevis på att du varit sjuk i covid-19 men har tillfrisknat
• Du kan inte uppvisa ditt vaccinationskort som du fått i samband med vaccination

FÖR DIG SOM INTE KAN VACCINERA DIG AV MEDICINSKA SKÄL 
Kravet på vaccinationsbevis gäller alla besökare, med undantag för personer under 18 år eller de personer som av medicinska skäl inte bör vaccinera sig mot covid-19 och därmed har ett läkarintyg som styrker detta. Du som på grund av medicinska skäl inte kan vaccinera dig mot covid-19  visar istället för vaccinationsbevis upp ditt läkarintyg i samband med insläpp till evenemanget.

 

Följ utvecklingen på krisinformation.se och folkhalsomyndigheten.se

Denna information gäller tills att annat anges och kan uppdateras vid ett senare tillfälle.